El llibre "El Homenatge” de Xiulo Ricardo Trigo és una bona tria per aquest St.Jordi 2018




"L’Homenatge” de  Xiulo Ricardo Trigo editat per Columna  és un llibre de lectura molt ben tramada per l’escriptor en el que la revenja d’un crític d’art, en Carles Solé, menyspreat per els pintors modernistes en un passat crea una trama de situacions de venjances interessants  al voltant de les vídues dels mateixos  artistes, en Cases i Rossinyol  i de la minyona de la casa.

Un passeig tenyit de blaus, els del mar mediterrani, banyat per una  llum espectacular, neta i clara de la Blanca Subur de Sitges, tant semblant a la dels blaus del enrajolat del Cau Ferrat, casa-taller de l’artista Santiago Rossinyol que amb els anys ha esdevingut el seu museu  al vell mig de la vil.la sitgetana.


 D’escriptura delicada i suau, et condueix a submergir-te  per  la novel.la de manera fàcil i sense adonar-te’n , ella ja t’ha captivat gaire bé de la mateixa manera amb la que els artistes modernistes es van deixar captivar per la subtilesa de la llum fent-ne  la seva insígnia; creant mot a mot  l’autor un homenatge al moviment modernista i qui sap sí també un homenatge a el seu pare que també és va dedicar a la pintura.


L’escriptor i fotògraf Xulio R. Trigo Premi Nèstor Luján 2018 per aquesta novel.la  és autor també de més d’una dotzena de  novel.les, entre les quals destaquen “Després de l’oblit” “Els secrets de la reina” “El somni de Tarraco” o “Les veus del Liceu”. Ha guanyat  premis com l’Ausias March, el Maria Mercè Marçal o el Miquel de Palol, entre d’altres, i afegirem que és una bellíssima persona, llegiu-lo aquest  St.Jordi i ja ens ho direu .


Si voleu conèixer una mica més al autor d'aquesta meravellosa novel.la compartim l'entrevista que ja fa un temps a SalmaldonTV li varem dedicar


https://www.youtube.com/watch?v=UJ-U0uzEdz8&t=533s

Comentaris