William Shakespeare a Grans Mestres, Teatre Fortuny de Reus

Amics/es,

Us volem parlar de la 3ª temporada del cicle "Grans Mestres" que és celebra al Teatre Fortuny de Reus, on el passat dimarts 2 de febrer vam tenir l'honor d'assistir, aquesta cita anual amb el teatre que aquest any està dedicat a William Shakespeare.

El Cicle Grans Mestres 2016 programa William Shakespeare coincidint amb el 400anys de la mort del més gran dels inspiradors, font inesgotable de la fecunditat literària que continua sent l'escriptor què més alimenta als autors dels nostres temps amb la seva grandesa i el misteri de la seva obra pletòrica d’imaginació i de sentit narratiu, donada per poder ser abordada des de qualsevol vessant de les arts visuals, i es suma d'aquesta manera a la programació de les cartelleres europees  que celebren enguany l'Any Shakespeare, consolidant-se  aquest cicle com un projecte artístic/pedagògic i teatral reconegut a nivell internacional dirigit artísticament per Francesc Cerro.



Sota aquest context, amb aquesta premissa de luxe, es va aixecar el teló al Teatre Fortuny de Reus per oferir la primera de les representacions del cicle #gransmestres2016 amb l'obra "Retrat de Ricard III" de W.Shakespeare.

L'obra "Retrat de Ricard III" en la què els actors Lluís Marco i Àngels Gonyalons van interpretar magistralment una  adaptació d'un dels grans drames shakespearians més representats arreu, sota la direcció i adaptació del dramaturg Francesc Cerro. Els actors van fer gaudir el públic assistent que omplia el teatre amb una esplèndida i valenta traducció i adaptació d'un text que en les veus i mestria d'aquests dos grans  actors de l'escena catalana, ens van fer esborronar! 


Gonyalons i Marco davant d'una més que sòbria posada en escena, agafà una volada indescriptible la riquesa de la paraula despullada,guiada per l’intensitat emocional i visceral dels actors que interpretaren els personatges i que ens connectaren via les seves veus amb la força punyent del text, un text teatral dur, intens, pervers en el que palpitava una ambició tant desmesurada que feia del ofici del engany i la manipulació cruel un joc de nens.

Mai la paraula vestida de solitud escènica havia mostrat tant variada autenticitat.

Exaltem la brava, interpretació  del personatge Ricard III  feta per en Lluís Marco! que ens regalà una contundent, assentada, irònica , potent i colèrica interpretació que a voltes va interpel·lar al públic com en el teatre de l'època shakespeariana; i que va rebre la rèplica de part del personatge de Lady Anne, vídua del Príncep Eduard que acaba sucumbint als encants enverinats del propi RicardIII,  un personatge  aquest, interpretat per la magnífica actriu Àngels Gonyalons , que des de l' introspecció feta del personatge ens mostrar de manera purament intensa  trobada en el racó més profund de les pròpies vísceres la superficialitat o bondat, l’ambició o tradició, la por o l'encanteri del mateix personatge tendre i delicat de lady Anne davant Ricard III caient als seu peus, sent la seva esposa i així una nova víctima més. Bravíssima Gonyalons en estat pur!!

Al final aplaudiments demanat  la sortida a escena dels protagonistes una vegada i un altra resposta d'un públic efusiu i molt entregat.

Si amb tot el que heu llegit s'ha despertat en vosaltres  l'interès per aquest delicat projecte teatral, no podeu deixar passar les properes representacions al Teatre Fortuny  d'autors clàssics de l'alçada de David Hare,Robert Graves i Shakespeare,  interpretats tots i cadascun d'ells per grans noms de l'escena actual com Mercedes Sampietro, Enric Majó, Emilio Guitierrez Caba, LLuís Soler,Gerard Quintana,Joan Carreras, Marta Marco,Mercè Pons,Camilo García, Belen Fabra, Pepe Mediavila i Santi Ricard.

Podeu trobar més informació  al mateix Teatre Fortuny al següent enllaç : www.teatrefortuny.cat

I ja per acabar, diré que "Grans Mestres" en sí ja és tota una fita, doncs ara més que mai és treball costós trobar suport institucional i privat per qualsevol iniciativa cultural, doble mèrit en aquest cas. Tot  és sempre  superable quan les coses és fan des de el cor  amb molt passió, tenacitat i estima pel  teatre clàssic que any rere any  ens mostra en aquest cicle l'ànima i l'entrega dels seu director artístic i dramaturg Francesc Cerro.



Sal-ut , Art i molt de teatre !!!


Montse O.Balletbó
@salmaldonart 


Comentaris