Mar i Cel, replega les seves veles al Teatre Victòria


El Teatre Victòria, de Barcelona, ha baixat el teló de la que en podríem dir tercera edició del musical "Mar i Cel", en motiu de la celebració dels 40 anys de la companyia de teatre Dagoll Dagom.




Mar i Cel és un viatge a un temps passat on seguim la guía dels textos d'àngel Guimerà en els que les guerres per ambició territorial eren el pa de cada dia, i així situats a la Cort Reial de Felip III començar a prendre cos una trama molt ben realitzada acte rere acte entre cristians i moriscos on el joc audiovisual juntament amb les llums i la música en directe donen, si cap, més realitat a la declamació i les veus dels actors presents dalt  l'escenari del teatre Victòria de Barcelona.

Trompa i trombó es mimetitzen amb els tocs de la percussió i és la voluptuositat i a la vegada la delicadeza de la música del mestre Guinovart la que fa dansar per les cordes d'un vell vaixell pirata en Saïd i la seva tripulació explicant-nos que el món és ple de vileses, els homes són llops i taurons, i on tothom vol anar a queixalades en un món on sols brillen els de cor pur perque sense prejudicis l'amor entre Saïd i Blanca triomfa sota un meravellós llençol d'estels  i hom podríem arribar a perdre l' alè en aquell punt infinit on el mar i el cel trobem la conjunció del tot en un instant present.
 
Teu el mar, tu el cel... i tots són una sola veu dalt d'aquell vaixell que emprenia ruta a l'Alger bategant entre ona i ona..."les veles s'inflaran"!

Després de haver vist Mar i Cel en les anteriors versions la pregunta  que hem venia al cap era ...com poder substituir grans mestres d'escena com en Ferran Frauca o la Pilar Capellades? I l'enigma de saber qui representaria el personatge de la Blanca quan a tots encara ens ve en imatge el rostre de l'actriu Àngels Gonyalons...el resultat dels càstings no podia haver estat millor amb l'elecció de l'Ana San Martín i el reapareixer dalt del vaixell  de el  gran Carlos Gramaje en el paper del pirata Saïd.


La reinvenció de sí mateix quan un ronda el límit de lo excels no és tasca fàcil i és en aquests fets  on hom mostra la grandesa i el bon saber fer.

i en aquest cas Dagoll Dagom ho rubrica amb l'excel·lència i creativitat, marca registrada de la casa. #BRAVO



  Montse O.Balletbó
  @salmaldonart 

Comentaris