Si tens un nen, un gos i un llibre....tens un gran tresor !!


Si tens un nen, un gos i un llibre....tens un gran tresor !!

 

Tres tresors...un nen, un gos, un llibre ...i perquè junts són un gran tresor?  Doncs perquè quan el nen comenci a llegir, lectura en veu alta, per síl·labes, en aquelles lectures lentes que arribar al punt (.) sembla haver sobreviscut a la pujada a la Pica d’Estats etc... és un bon moment  per fer que els nens els hi llegeixin als gossets un conte, només amb això aconseguirem que:

 

A)     El nen llegeix i si s’entrebanca, va lent, li costa etc..el gos mai el jutjarà per aquest fet...sempre romandrà atent ...i no li donarà cap estímul negatiu al nen cosa que reforçarà la seva seguretat i mica en mica el nen anirà llegint millor.

B)      Aquest no estímul negatiu del gos es convertirà en un estímul positiu per al nen!

C)      Pensem que els nens, com els gossos, sempre volen agradar i si diem que ens agrada el que fan sempre faran per tornar-ho a fer, i amb la pràctica ells sols rectificaran i cada cop ho faran millor...i això ho poden aconseguir llegint al seu gosset!

D)     Donem temps, no precipitem les coses...a nosaltres, els adults, tampoc ens surt tot a la primera, si el nostre gos no eljutja no ho fem els adults!

E)      El nen sap que no pot deixar la lectura fins que no l’acabi sinó el gos no sap el final de la història, fem perquè així sigui que aprenguin a començar i acabar les coses.

F)      I a més a més és reforçarà la relació del nen amb el seu gosset.

 

Sempre he pensat que tenir un nen és un tresor ...un fons d’expressió, d’emoció, d’espontaneïtat...un petit planeta que es farà gran i que buscarà aliment mental per omplir la seva espiritualitat!!!!!

 

Sempre he pensat que tenir un gos és un tresor...un fons de bondat, un aprendre constant del seu comportament, una mostra continua de que no s’ha de guardar rancor, de viure el present, de ser feliç amb el que tens i d’agrair a qui t’estima...de donar sense rebre...d’expressar, de conquesta constant...de noblesa, de paciència, d’integració...etc..

 

Sempre he pensat que tenir un llibre és un tresor...un fons de saviesa, de viure altres vides,  de pensar en com altres pensen, d’enriquir la paraula, de conèixer el mot, de somriure i de patir, de compartir amb la comunitat, d’aprendre altres cultures, de fer-te ric tu mateix i per tu mateix..etc..

 

Si teniu canalla per casa, llibres i un gos aprofiteu les sinèrgies!!


Montse Solé
@solemontsesole

Comentaris

  1. Molt interessant i apetitós de fer-ho...potser una activitat fabulossssssa per fer amb nens en alguna sortida del cau...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per les teves paraules! Ens alegra que t'hagi agradat ! Si ho feu amb els nens i ens vols enviar (salmaldonart@hotmail.com) com ha anat l'experiència en farem un post aquí al blog i ho compartirem a les nostres xarxes socials on et convidem a que ens segueixis !
      Twitter: @salmaldonart /@solemontsesole i també a facebook a Fan Pag SalmaldonArt

      Que tinguis un bonic dia !!!

      Montse

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada