2 senyores, 10 senyors al mes d'agost... amb Francesc Cerro


Amics,
 
Comencem les entrevistes: 2 senyores, 10 senyors al mes d'agost !
 

 amb el Senyor: FRANCESC CERRO @francesc_cerro


Director i tradaptació que el dia 2 d'agost, 20h, estrena Otel.lo de W. Shakespeare al Festival de Peralada

Montses: ets home d'estiu?

Francesc Cerro: La veritat, no gaire. Sóc més de tardor i de primavera. No m'agraden els extrems, tot i que, si he de triar entre fred i calor, em quedo amb el fred.

Enyoro els dies de pluja de novembre, el sol de mitja tarda hivernal i els matins assolellats i plàcids d'abril.

Mts: a l'estiu consumeixes més o menys art?

F.C: No acostumo a canviar d'hàbits; és a dir, consumeixo el mateix que durant l'any. Potser dedico més temps a llegir textos teatrals que sé que mai no posaré en escena, però que m'interessa conèixer des d'un punt de vista humanístic. Pel que fa a novel·la i assaig, opto pel mateix estil que durant l'any, no tinc una tria especialment estival. Intento anar a veure exposicions allí on es pugui, i aprofitar per visitar nous espais culturals.


Mts: meló o síndria?

F.C: Síndria a totes hores i sopa freda de meló amb cardamom per sopar.

Mts: t'afecta la calor per crear?

F.C: Per crear no, però per dormir sí. La creació va i ve, sigui amb la calor o amb el fred; la qüestió és estar amatent per quan vingui, i si pot ser, provocar-la, excitar-la tant com es pugui. M'agrada treure profit de qualsevol adversitat, inclemència o imprevist, i expreme'n tota la informació i vivència possible per després poder-la transformar en un factor més d'una nova creació.

Mts: com és el teu dia d'estiu perfecte?

F.C:Comença amb un sol radiant que a poc a poc es va esmorteïnt i dóna pas, al capvespre, a una tempesta d'estiu.

Mts: com influeixen a la teva vida els premis rebuts?

F.C: Estan allí i els agraeixo moltíssim, però per a mi, el millor premi és poder continuar treballant sense aturar-me MAI en aquesta professió tan meravellosa i alhora dura, sacrificada i inestable.

Mts: per tu l'hora perfecte per anar a la platja és ?

F.C: A l'estiu, de les 7 del matí a les 9, i a la tarda, de les 19h a les 21h. Durant la resta de l'any, qualsevol hora és bona, mentre hi hagi mar de fons per a poder practicar surf.

 Mts: del teu darrer treball "OTEL·LO" 3 motius perquè el gaudim aquest estiu.

F.C:

Primer: Perquè sempre ve de gust escoltar i veure un text de Shakespeare interpretat per un equip actoral de luxe com són en Joan Carreras, la Marta Marco, en Josep Julien, en Santi Ricart i en Sergio Caballero, i sobretot, si és en un marc incomparable com n'és el Festival Internacional de Peralada.

Segon: Perquè es tracta d'una versió inèdita -tradaptada per un servidor-, de tot un clàssic; adaptada a cinc personatges, i amb una relació contínua entre els actors i la part audiovisual, creada expressament pel realitzador Ivó Vinuesa.

Tercer: Per la generositat a dues bandes que suposa l'acte teatral, tant per qui l'oficia, com per qui el va a veure. Consumir teatre no només és entretenir-se, sinó que també és font de riquesa pedagògica, cultural i emocional.

 

Mts: la cançó perfecte per un vespre d'estiu és...

F.C:N'hi ha tantes... És injust triar-ne només una. Per a mi depèn del moment, de la companyia, del lloc, de l'estat emocional, etc. Però si n'he d'escollir una que ho agomboli tot, em quedaria amb “The last of famous international playboys”, de Morrissey. Sé que sonarà estrany, però associo el seu to gamberro als personatges estivals de torn. I ara, parlant més seriosament, enlloc de cançó, em quedo amb la peça de Debussy “Preludes al migjorn d'un faune”...sense paraules. That's it, my friend!


Mts: nous projectes de cara a tardor/hivern?

F.C: Nombrosos i diversos. Dues tradaptacions de Shakespeare; endegar tots els projectes pel nou cicle de “Grans Mestres a Escena”; versionar un clàssic grec i un altre de llatí, i d'altres que en aquest moment s'estan acabant de configurar per a poder estrenar a Barcelona i/o Madrid.

 
Una conversa que ens deixa amb ganes de més, però avui ens hem promés no sortir del guió !! 
 
Però si que ens veiem al "Festival  Int. Mussart" el proper 8 d'agost, que en Francesc dirigeix !!
 

 

 

Comentaris

  1. m'encanta el format ,

    i comenceu fortes parlant dels clàssics de la literatura i el teatre, felicitats !!

    Salut

    Marc

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada