un doble BRAVO per l'obra : El Rei Borni




Hem necessitat unes hores per pair l'obra de teatre "El Rei Borni". 

Hem tornat a la Sala Flyhard i ens hem trobat davant d'un text, dens, cruel, mordaç i amb un fi humor molt català. En Marc Crehuet dramaturg i director d'aquesta intensa obra teatral, ens ha conduït pels fràgils fils de la vida, mostrant-nos una cara i una creu d'una mateixa moneda.

A la Sala Flayhard s'ha respirat VIDA !
I ens hem contingut l’alè davant la interpretació que en fa l'Alain Hernàndez del "David" el mosso d'esquadra cognitivament violent, al què ningú ha ensenyat a discernir entre el bé i el mal, i que a la vegada també se’ns mostra tendre en el seu replantejament davant el puto "Rei Borni", a ell a l'Alain l'hi ha tocat ballar amb la interpretació més àrdua de l'obra i ha sobrepassat les expectatives que ens havia creat en Marcos Ordoñez en la seva comparança que en va fer de l'actor Alain Herández amb el també actor Eduard Fernàndez.

"El Rei Borni" l’Ignasi un personatge sòrdid i hilarant que ho té tot materialment i que en moments fràgils de la pèrdua física de l'ull en una manifestació reivindicativa/social es reverteix via odi i rencunia, en una més que premeditada, crua i veraç venjança.
L’Ignasi ha estat interpretat per l'excel·lent actor Miki Esparbé, a qui tenir en escena ja en garanteix l’èxit del personatge que interpretarà. El Miki és un dels grans joves actors de casa nostra a qui li augurem llarga vida teatral, per fer-nos gaudir del teatre.

Acompanyen el repartiment les actrius Betsy Túrnez i Ruth Llopis, amb unes commovedors interpretacions dels seus propis personatges despertats per les pors de les crueltats viscudes la una i la dadaística posició de la vida de l'altra.

Tot això guiat i conduït amb bona mà per la contundència que ens arrela a la terra, en l'actuació d'en Xesc Cabot.

Classes de creixement emocional, danses macabres sanguinolentes, cursets de cuina ecològica conviuen amb la violència i amb la perplexitat d'una realitat social, que se'ns mostra davant els nostres ulls i que a voltes fem veure per incomoditat o comoditat social que no la veiem.

Llarga vida al Rei Borni i a Marc Crehuet !! 
Un bravo per tots !!

Les Montses volem que en breu feu gira i que tothom us pugui gaudir !! 

Enllaços d'interès: 





Comentaris