ahir dia internacional dels mars i occeans




Ahir per decisió de les Nacions Unides va ser el Dia Mundial dels Mars i Oceans.




En la situació actual dels mars i oceans del planeta, la paraula “celebració” és potser la menys adequada per referir-se a aquesta diada internacional.




Amb motiu d’aquesta jornada les principals organitzacions ecologistes van fer públics diversos articles i informes advertint dels perills que amenacen els ecosistemes marins i els seus recursos. La situació, com ja sabeu, és molt greu. A Europa, la sobrepesca, la contaminació i la destrucció dels hàbitats marins, unides als efectes del canvi climàtic, fan que l’estat de salut dels nostres mars sigui molt preocupant!! El mar està malalt i, si no hi posem remei, s’acabarà morint.


Les medicines perquè no mori no es poden compara a cap farmàcia ni a cap centre comercial les tenim molt més aprop nostre, som nosaltres, la NOSTRA CONSCIÈNCIA, els nostres actes...


La manca d’informació no pot ser una excusa per no estar al cas d’allò que passa en els nostres mars.




Què hi podem fer?




Entre altres moltes coses podem practicar el consum responsable. Aquí sí que hi podem fer molt. Es tracta de no consumir espècies amenaçades o capturades amb sistemes de pesca que destrueixen l’ecosistema marí. Cal donar suport a la pesca sostenible i evitar el consum d’aquells productes darrera dels quals s’amaguen sistemes de producció massius. Una manera de donar suport a la pesca sostenible és comprant en aquelles peixateries i supermercats que la tenen en compte, entre altres mesures.




No llençar res per la borda: el mar no és una claveguera ni un abocador d’escombraries, encara que en molts llocs ho sembli. Ens hem d’acostumar a no llençar-hi res, al mar; ni una simple punta de cigarret, perquè el filtre triga anys a descompondre’s, i pot anar a parar a una platja o se’l pot empassar qualsevol animal. I després cal aplicar la llei amb el màxim rigor als vaixells que contaminen (cada dia es llencen al mar 55.000 tones d’aigües olioses, restes d’hidrocarburs i sentines). Això no està en les nostres mans, però sí en les dels nostres governants i els ho hauríem d’exigir.




Practicar la pesca responsable...i un llarg etc.




Feliç dia, bon bany a mars i occeans i a gaudir responsablement de la naturalesa.

Comentaris

  1. A part d'aquesta visió ecologista, el que s'ha de fer es pintar, escriure i viure el mar en tota la seva intensitat. Un món de sentiments que tenim aquí. Només per prendre el sòl i banyar-se. El mar és un món per descobrir i de pas reciclem.

    ResponElimina
  2. desconeixia que fos el dia de mar i occeans.
    tot és de tots i s'ha de respectar i gaudir.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada