Ara és l’hora …el teu dret és jugar a pilota !!!Ara és l’hora …el teu dret és jugar  a pilota !!!


Cada vegada que veig un prohibit jugar a pilota em poso malalta!! Com poden prohibir jugar? Així és com eduquem als nostres infants a cop de prohibició? No seria millor un jugar amb respecte i d’aquesta manera mitjançant el joc aprendre valors a títol individual i amb grup.


Sí, a una plaça, un tros de carrer  qualsevol lloc és bo per jugar i cap lloc hauria de ser bo per prohibir jugar a pilota. Em fa ràbia que per la manca de consciencia d’alguns infants que xuten amb força, i no se'ls crida l'atenció per part dels familiars,  i també de veïns toca gaites portem molts anys veient aquesta senyal al nostre entorn més proper.

I qui no ha jugat a pilota algun espai on hi havia la famosa senyal només pel fet de saltar-se aquesta negativa al joc? I segur ho ha fet amb més energia que no pas sinó hi hagués hagut la senyal.
Ja és hora que les institucions canviïn les senyals i que conscienciem als infants que és més important jugar amb respecte que no pas no poder jugar (respecte amb el veïnat, cura per si passen cotxes etc )  i tot això reforçarà l’actitud i seguretat del nen i del col·lectiu en ell mateix . A la vegada que s’establiran més espais de convivència, que és molt trist veure les places buides.
Val a dir que l’Ajuntament de Barcelona ho va començar a fer al 2019...a veure si el fet es va estenent.  
Ara és l’hora …el teu dret és jugar  a pilota !!!


Bé ja ho veieu a cops el meu esperit crític és escrit en un post com aquest.Salutacions,

Montse

Comentaris