"DECANTA" cicle de música, vins i caves d'autor

Ahir dijous, 28 de març, a CAL FERU de Sant Sadurní d'Anoia va tenir lloc la inauguració del segon cicle del DECANTA. Prèviament a la inauguració, periodistes i comunicadors vam ser  convidats a l’espai  Tasting Room a la degustació de vins i caves maridats amb cançons titulat: "Un cert grau femení", presentat per la periodista musical Consol  Sàez (de Ràdio4) i que va ser un preludi del cicle Decanta.

 
 
 
El cicle de música, vins i caves d'autor DECANTA, com el bon vi, entra en boca de manera suau per restar instal·lat en les papil·les gustatives i auditives de qui s'atreveix a provar.

 

 
Al tast “Un cert grau femení” consistia en maridar veus femenines molt joves però amb uns ritmes musicals molt personals amb els vins i caves escollits per a l’ocasió.
 
El Celler Alsina, va ser l’ encarregat del primer tast on  va presentar ECLOSIÓ 2014, un vi madurat en recipients de forma ogival de terrissa  buscant més amplitud i oxigenació a través del la porositat  de la mateixa. Eclosió és un vi blanc de color brillant, de contundent entrada en boca i esperitós com l'escuma blanca del mar de l'Alguer... la cançó: AlmaBlava de Franca Masu va maridar amb aquest vi ... i com deia la lletra de la cançó: em poso al teu costat i sento la flama viva del que crema el teu record ...agafa’t als records... recorda el mar azul...
El segon tast va anar a càrrec del Celler Mas Comtal, d' Avinyonet del Penedès, que és exploració vitícola d'arrels romanes que a primers dels anys vuitanta, després de tota una vida de cultivar ceps autòctons com són el xarel·lo i el macabeu, decideix fer un pas més enllà i busca varietats foranies introduït: Merlots, Cavernets i Chardonnayrs al Penedès.
Al tast varen presentar un Merlot,  de vinya plantada a l’any 1987,  de nom ANTISTIANA 2012,  un criança madurat  11 mesos en  bota de fusta americana i francesa i de maduració alta, amb una graduació de 14'5º, un negre color grana morat sorprenent (cosa no fàcil sent un Penedès) suau i d'agradable estada en boca. Des de Salmaldon augurem una llarga vida aquest vi si bé la seva cava és caracteritzada per ser amant de la troballa d'un vi versàtil  i el trobaran . Aquest Antistiana 2012 va maridar de meravella amb la cançó d'Amparo Sanchez, la seducció mexicana pels colors i per les emocions en recerca "del corazón de la realidad".
La veu sedosa de Núria Graham amb el tema "bird  eyes" va entrar lentament  dins del cava “Spur” Brut Reserva del Celler Giró-Riobot i que ens  va acaronar, aquest tercer tast, els sentits fent-nos saber d' on ve i cap on va. Un cava blanc afruitat  amb intensa trobada de xarel·lo que el fa elegant en boca, divertit i somrient.
"SPUR" és una recerca d'un vi en la puresa del cep i  en una sola paraula descriu del cicle vital de la planta, de la puresa de la vinya, canviant el sucre  pel most, reserva del xarel·lo, per suplir part dels sucres afegits, com el vi
 
El quart tast, a mans de Oliver Viticultors, ens va presentar el cava SADURNÍ OLIVER amb un cupatge de varietats Xarel·lo 40%, Macabeu30%, Parellada 20% i Chardonnay 10%. Un cava de 18 a 30 mesos de criança, perfecte per acompanyar qualsevol menja i ideal per veure a qualsevol hora del dia. Trobem en aquest cava  un cava amb una bona estructura, que deixa un bon record en la memòria dels sentits. Uns sentits accentuat per la veu de Dolo Beltran que va interpretar el poema d’Espriu "el camí encalmat", amb Toni Xuclà a la guitarra. En aquest maridatge s’hi va respirar un clima sensible, aïllat de tota contaminació, xopat de pau, calma i serenor per tastar com cal l'essència d'aquest cava ... Espriu escrivia i Dolo cantava “et perdràs pel camí que no té mai tronada”....
 
El cava “Panoràmic”, Imperial 2012 Brut Gran Reserva de Caves Llopart (cavistes des de 1385) va ser el protagonista del cinquè tast. Una copa plena d’un cava de llarg bouquet, cremositat, amb volum i amb tocs oxidats. El  Panoràmic hi predomina el Xarel·lo en el coupage, és brillant i daurat groc, amb bombolla persistent i fresca que marida amb qualsevol tipus de menjar. Un clàssic amb un vestit nou, que entra plaent sense fer gaires escarafalls i que va estar maridat amb el grup "The Excitements" i amb el tema “hahaha”. La  crítica diu d'aquest grup barceloní:“Ells honoren el seu nom, primer et fan tremolar les cames i després tot el cos, deixa tota l'estona a l'emoció, l'alegria la felicitat i les emocions" de nou una bona tria d'una genial cançó!”
 
El sisè i darrer tast “Un cert grau femení” va anar a càrrec de Caves Vilarnau  que va presentar, gaire bé, en primícia el seu "CAPRICIS de Vilarnau". Un cava 100% Xarel·lo criança amb bota de castanyer durant 6 o 7 mesos, amb el  que han aconseguit un Brut Reserva Nature autòcton amb molt bona estructura i molt més volum en boca. Capricis de Vilarnau és un cava molt genuí que no amaga res, d’aquí ve també l'analogia amb el format en el que és presenta una ampolla totalment transparent i que deixa apreciar molt bé el producte, poden apreciar el color daurat i la vida del producte en si mateix. El cava mostra essència tal com ho fa el soul, la música el grup gironí The Pepper Pots, corren "Good Times" era la cançó escollida pel bon cava de Vilarnau.
Acabat el tast, i després d’haver assistit l'any passat al concert de Roger Mas maridat amb Cellers Pardas del primer cicle del Decanta ...rubriquem que quan les coses es fan amb bon gust sorgeix un maridatge artístic de primera qualitat com és el cicle DECANTA!.
 
Des d’aquí, felicitem a l'ànima i promotor d'aquest festival anual en Xavier Roig, de CAL FERU de Sant Sadurní d'Anoia, per aquest segon cicle que ja arrela a la terra com el bon vi. Un cicle que rep el recolzament institucional i de l'empresa privada que sumen així forces per donar prestigi a la marca Penedès.
 
Us animem a que gaudiu de l'oportunitat d'anar aquest cap de setmana, 27 al 29 de març,  a gaudir de totes les propostes que ofereix aquest DECANTA: visites a les caves; concerts amb els músics: Joan Colomo,  Maika Maikovski  o Toti Soler; i les degustacions al Tasting Room" de Cal Feru.

En trobareu més informació al web: www.decanta.cat

Comentaris

  1. moltes gràcies com sempre per la vostra información, sembla que aquest cap de semana ens aproparem a la ciutat del cava

    Salutacions noies!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada