Etselquemenges apadrina una exposició de tovallons

Rest. Calders Novetats a C/Víctor Català, 8 Coma-Ruga el Vendrell


http://www.etselquemenges.cat/ apadrina una exposició de tovallons

Montse Solé, escriptora i component del projecte artístic Salmaldon, en col·laboració amb l’equip d’etselquemenges, va presentar el passat 25 d'agost una exposició de tovallons fets servir que reflecteixen l’evolució de la matèria i de les persones segons el que mengen.




La idea va sorgir al restaurant Calders de Coma-ruga, al Vendrell, d’on és la creadora, i dijous es va inaugurar l’exposició al mateix restaurant en un sopar amenitzat, a més, per l’espectacle “Salmaldo amb Miniatures”, de Montse Solé, Montse Olivé i el músic Joan Masdéu.




“Els canvis culturals i els aliments més refinats provoquen que, al final dels àpats els tovallons estiguin molt més nets que abans”, deia Solé a la presentació. L’artista també recordava que “als tovallons s’hi han escrit textos o dedicatòries importants i, fins i tot, s’han signat contractes”.




Montse Solé s’ha envoltat de cantants, periodistes i actors per acabar de donar forma a l’exposició. En aquest cas, noms com en Xavier Sanjuan, les cantants Anna Roig i Lídia Pujol, el crític musical Pep Blay, l’actriu Txe Arana, els humoristes Faixedas i Xuriguera i Toni Albà han expressat en un tovalló en blanc els seus pensaments en forma de frases o dibuixos.



L’equip d’etselquemenges, que ha apadrinat l’exposició, ha escrit una de les seves màximes: la coneguda frase d’Hipòcrates “L’aliment és la teva medicina”.



L’objectiu és que l’exposició sigui itinerant i que altres restaurants del territori vulguin participar en aquesta iniciativa poètica, artística, musical i gastronòmica.

Comentaris