EL MAR MEDITERRANI, PROTAGONISTA DE L’EXPOSICIÓ SALMALDON, AL PALAU DE LA DIPUTACIÓ DE TARRAGONA


El Pati del Palau de la Diputació de Tarragona acull fins al proper 25 d’octubre l’exposició SALMALDON, una mostra d’art contemporani basada en el mar Mediterrani que té com a eix principal la pintura de Montserrat Olivé Balletbó. L’obra plàstica d’aquesta artista està acompanyada a SALMALDON de la música de Pemi Rovirosa i la narrativa de Montse Solé.

Colors, compassos, lletres, sensacions i emocions es barregen a SALMALDON, un treball que puntualment fusiona pintura, música i narrativa, transformant-se en la performance “Salmaldon en moviment”, on Balletbó pinta un quadre, Rovirosa i la banda “Salmaldon Quartet” musiquen els moments i Solé recita els apunts poètics de l’exposició.

D’aquesta manera, la mostra focalitza la visió d’un mateix element interpretat sota el prisma de la creació de tres artistes del Baix Penedès, que amb la interacció de les seves inquietuds han creat un treball que vol ser un homenatge al mar Mediterrani.

SALMALDON la va inaugurar ahir el diputat de la institució intercomarcal Joan Olivella en un acte celebrat al Palau de la Diputació, que va comptar amb l’assistència dels tres artistes i de l’alcalde de Calafell i president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Jordi Sánchez.

Durant la seva intervenció, Balletbó va assegurar que SALMALDON neix de la necessitat de pintar sobre allò que tants moments a la vida l’ha acompanyat i l’ha inspirat: el mar, i es va referir a la mostra com un petit homenatge al mar Mediterrani, “des d’Istambul fins a Tarifa, sense oblidar el Vendrell ni Eivissa”.


De la seva banda, Rovirosa, que es va mostrar molt satisfet de poder participar en “una proposta tan original”, va posar de manifest el difícil repte que suposa “posar-li música al mar”, i va parlar de SALMALDON com “una mostra de totes les expressions i emocions que aquest element ens transmet”.

Al seu torn, Solé va expressar que per tal de confeccionar els apunts poètics de l’exposició ha cercat en “el mar de la seva ànima”. Així mateix, es va referir a la capacitat que tenen les onades per despertar emocions i va convidar els assistents a sentir i disfrutar de SALMALDON.

L’alcalde de Calafell i president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Jordi Sánchez, es va mostrar orgullós pel fet de “tenir una representació local a la Diputació de Tarragona” i va destacar “el mèrit d’aquest projecte”, on tots tres artistes han treballat de forma conjunta amb l’art com a element d’unió.

Finalment, el diputat Joan Olivella, qui va felicitar els autors per la qualitat i la creativitat del projecte, va referir-se a l’exposició com “una proposta artística original, fresca, exclusiva i innovadora”, on la pintura, la literatura i la música parteixen d’un mateix concepte creatiu i es barregen aconseguint “un resultat impactant”. Olivella va definir la mostra com “un clam a les emocions i a la llibertat d’expressió” i va convidar els assistents a descobrir-ne el seu valor.

Comentaris

  1. Molt xulo. ja ho veureu. millor en directe i en aquest marc...

    ResponElimina
  2. Marta Mercader Gea Realment el lloc triat aquest cop per veure l'exposció és singular, lluminos i molt ampli. un bon lloc per arribar-s'hi tot passejant. Em va saber greu arribar el divendres tan tard i hauré de tornar a veure l'exposició amb més deteniment.

    ResponElimina
  3. Hola gent, soc de Tarragona, i he passat per l'expo i m'agradat moltíssim, sobre tot la força del color de l'obra i el moviment, m'ha sorprés. Moltes felicitats als tres

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada