el pq d'aquest nom ...SALMALDON

Portem molts mesos parlant de SALMALDON, de què és SALMALDON, dels sentiments i sensacions que junts despertem amb SALMALDON ....però què significa per nosaltres SALMALDON, pq vam triar aquest nom i no un altre??
Tot seguit ....
la definició bàsica que trobem és : La Sal Maldon es una sal empleada como condimento, generalmente en la alta cocina. Procede de las salinas que existen en el condado que hay en Essex (Inglaterra) y no se suele recolectar todos los años, debido a que es necesario que existan unas condiciones climatológicas apropiadas. Su elaboración es puramente artesanal y laboriosa. Suele formar unos cristales suaves en forma de escamas .
El tamaño de sus granos es mediano. El precio de esta sal es bastante mayor que el de la sal común empleada en la cocina.
i en part aquesta definició desfilada és el pq de tot plegat ... us explico
: el nostre salmaldon ha estat cuinat a 3 bandes (pintura, música i narrativa) i s'ha presentat al públic com els grans plats que estan a la vanguardia avui en dia ... amb unes escames de salmaldon per sobre, el toc personal de tots tres fusionat amb sal.
: la sal és una de les pedres precioses més valuoses i valuades per la infinitat de les seves finalitats ... cristalls suaus en forma d'escames ... cristalls bonics i aram forjat..
: procedeix de les salines del comptat d'essex (uk) i no es recull cada any.
Igual que el nostre mar particular de Salmaldon que va necessitar d'unes condicions, d'uns elements pq fos possible i fantàstic.
un dels objectius de salmaldon és fer salmaldon a Uk i altres indrets.
: artesanal i laboriosa ... com tota la feina prèvia feta per poder sortir a les sales d'expos Salmaldon, hores, dies, mesos preparant el nostre mar particular ... hores, dies i mesos (els més macos de creació, d'idees, de comunicació i de soletat a destemps, de sensacions i emocions que ens recorrien per dintre).
:salmaldon és un nom comú però a la vegada especial
: i finalment i el més important : LA VIDA SENSE SAL SERIA AVORRIDA I EL MAR SENSE SAL UNA GRAN PISCINA !!!
gràcies i a gaudir de molts bons banys al nostre mar el mediterrani i a SALMALDON (que ben aviat ens tornara a sorpendre)

Comentaris

  1. está molt bé aixó de coneixer el perqué de tot plegat, penso que teniu una forma de treball molt acurada i cuidant tots els detalls!
    en un món de presses on l'ànsia de rapidesa es constant, s'agraieix quan si dedica el temps convenient.
    gràcies

    ResponElimina
  2. hola Olivé, com més coneixem el procés de creació de salmaldon més entenem perqué començen a surgir intents d'eventos culturales"
    amb similitud amb salmaldon, pro només aixó..
    salmaldon es molt novedos e original i pot ser es per aixó que sense voler està creant estil?
    que en penses??????
    Lidia. Vila

    ResponElimina
  3. quan va nèixer l'idea del projecte SALMALDON, el que sí que pretenia era presentar una exposició de pintura contemporànea diferent de les habituals fins aleshores, i amb l'art dels tres integrants ho hem ACONSEGUIT; si això agrada i hi han persones que fan seva l'idea ... referent al que preguntes Lidia, doncs mira, em sembla bé, sempre et fa sentir que la feina està ben feta !!
    per mi això vol dir que HE ACONSEGUIT EL QUE BUSCAVA: L'ORIGINALITAT !!!
    però també he de dir que PERFORMANCE com les de SALMALDON NO N'HE VIST!!!!!!!!!

    Salutacions Lidia,

    Montse Olivé
    Salmaldon

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada